Ukrán diákok vegetáriánus szalonnát állítottak elő
Az agráregyetemi hallgatók érdekes kísérletet végeztek.
A vegetáriánusok által is fogyasztható szalonnát a Szumi megyeszékhely egyetemi készítették, és meglepően jól sikerült a projekt.
A laboratóriumi körülmények között előállított ételhez
mindössze növényi olajra és zselatinra volt szükség.
A kísérletek során kiderült, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű szalonnát is tudnak gyártani, például sósat, paprikásat, vagy savanyút és édeset is. Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozási tanszékének tanára szerint jó fűszerezéssel az íze alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni az igazi szalonnától.
Bigyuk még az is elmondta, hogy ez a vegetáriánus szalonna sokkal egészségesebb, mint a klasszikus, ugyanis nem tartalmaz olyan káros anyagokat, mint az állati eredetű eredeti. Érdekes meglátás, az egyszer biztos. Kíváncsian várjuk, mit tudnak a diákok és a tanáraik ebből a különleges projektből.
Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.