Nem egyszerű dolog a szabadban főzni a Déli-sarkon
A Concordia Station kutatói azért megpróbálták.
Cyprien Verseux glaciológus és aztrobiológus több ízben is kipróbálta, milyen -70 Celsiusban a szabadban reggelit készíteni.
A tudós jelenleg a Déli-sarkon állomásozik a Concordia Station központban. Legtöbb idejét természetesen kutatási munkával tölti, viszont rendszeresen posztol a saját blogjára, illetve Twitteren is rengeteg érdekes képet oszt meg. Az egyik legizgalmasabb képsorozata, amelyben
a szabadtéri "főzőcskézést", pontosabban a pillanatok alatt megfagyó ételeket örökíti meg.
Döbbenetes látvány, ahogy például simán megáll a levegőben a tál tészta villával a közepén, de a szempillantás alatt jéggé váló felvert tojás láttán elgondolkodunk a fizika törvényein. Nézd meg az alábbi galériában te is Cyprien legjobb képeit az ételkészítési próbálkozásokról, valamint pár fantasztikusan látványos beállítást a Déli-sarkról.
Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.